Hangar Kapısı Kullanım Alanları

Hangar Kapısı Kullanım Alanları

Büyük alanların veya büyük depolar için üretilen hangar kapıları, seksiyonel, yana kayar veya katlanır yana kayar şeklinde üretilebilmektedir. Motorlu özelliklere sahip hangar kapıları, büyük depolarda ve fabrikalarda büyük araçların geçişini kolay hale getirmek için özel üretilmektedir.

Uçaklar için ve otomobil fabrikaları için üretilen dev hangar kapıları büyük motorlar sayesinde kolaylıkla açılır ve kapanır. Büyük vasıtaların hangara girebilmesi için otomatik özelliklere sahip hangar kapılarına ihtiyaç vardır.

Hangar Kapısı Özellikleri

Motorlu ve kumandalı olması nedeniyle hangarlarda yük araçlarının giriş ve çıkışı hangar kapısı ile daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Hangar kapısı tasarımlarında motor sistemi kapının hareket fonksiyonunu gerçekleştirir. Bu özellik sayesinde büyük metal kapıların hareketi motor sistemi ile mümkündür. Tonlarca ağırlıktaki hangar kapıları güçlü motorlarla kolaylıkla açılır veya kapanabilir.

Hangar Kapısının Sağladığı Kolaylıklar

Kullanım alanı bakımından geniş bir özelliğe sahip olan hangar kapıları, geçiş trafiği konusunda kolaylık sağlar. Büyük araçların büyük depolara giriş yaparken dev kapıların kolaylıkla açılabilmesi motorlu hangar kapı sistemine ihtiyaç duyar.

Hangar Kapısı Neden Tercih Edilir?

Uçak, otomobil, tren ve benzeri yerlere ait fabrikalara eski tip kapılar geçiş işlemini zorlaştırıyordu. Dev kapıların iş gücü ile açılması ve kapanması zaman almakla birlikte maliyetliydi. Yana kayar hangar kapıları sayesinde kumandalı motor sistemi kolaylıkla kapının açılıp kapanmasını sağlıyor. Bu özellik nedeni ile bu kapılar tercih ediliyor.

Hangar Kapısı Nerelerde Kullanılır

• Büyük fabrikalarda, fabrikalara ait depoların girişinde kullanılır. Yük araçlarının fabrika deposuna rahatlıkla giriş-çıkış yapabilmesi için bu hangar kapılarına ihtiyaç vardır. • Otomobil fabrikalarında yük araçlarının giriş ve çıkışını kolaylaştıran hangar kapısı, bu fabrikalarda kolaylık sağlar.
• Hangar kapısı kategorisinde isteğe bağlı daha küçük mekanlar için kapı tasarlanabilir. • Kamyon garajları ve benzeri araçlar için özel garajlar hangar kapıları sayesinde giriş-çıkış pratik hale gelebilir. • Tren garajları ve tren tamirhaneleri yana kayar hangar kapıları ile kapatılır. Mekana özel tasarlanabilen hangar kapıları servis hizmeti sayesinde uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir. Garaj kapıları, depo kapıları ve benzeri mekanlara özel kapılar bu kategoride tasarlanabilir.

Create your account